Bruno Senna groeit naar eigen zeggen steeds verder in zijn rol als racecoureur bij Renault. De Braziliaan krijgt de R31 steeds beter onder de knie en bleef teamgenoot Vitaly Petrov vandaag net voor.

In de eerste training lag Senna met zijn zestiende plaats nog ruim achter op Petrov, die toen een zesde tijd wist te realiseren. In de middag draaide Senna de rollen echter om en bleef hij de uiteindelijk als elfde geklasseerde Petrov net voor met een tiende tijd.

Een goede dag dus, zo concludeert Senna. “Deze trainingen verliepen een stuk normaler dan die in Spa en ik heb ook een stuk meer ronden kunnen rijden, hetgeen natuurlijk erg belangrijk voor me is”, zegt de coureur die aan de vooravond van zijn tweede race van het jaar staat.

“We hebben hard gewerkt om er voor te zorgen dat we vooruitgang zouden maken en volgens mij is dat ook gelukt”, vervolgt Senna. “Ikzelf begin de auto ook steeds beter te begrijpen. Het gaat dus – hoewel er nog wel ruimte is voor verdere progressie – de goede kant op, wat ik morgen graag wil bewijzen.”

In de andere Renault was het voor Petrov een dag zonder bijzonderheden. “Het ging vandaag prima en we hebben alles kunnen doen wat we op het programma hadden staan. Dat alles is natuurlijk reden voor tevredenheid, al moeten we ons qua rondetijd nog wel verbeteren.”

“Er valt namelijk nog meer uit de auto te halen”, stelt Petrov. “We zijn met een speciale afstelling naar Monza gekomen en ik vertrouw erop dat we daar zondag de vruchten van kunnen plukken, dus hopelijk verlopen de volgende twee dagen voortvarend.”