Bruno Senna mag Honda laten zien wat hij kan en heel, heel misschien mag hij dan wel voor het Japanse team racen in 2009. De prestaties van het neefje van wijlen Ayrton Senna zullen nauwlettend worden gevolgd.De test vindt tussen 17 en 19 november plaats in Barcelona, waar de eerste wintertest met het oog op seizoen 2009 op het programma staat. Senna kruipt achter het stuur van de RA108, waar Honda afgelopen seizoen mee racete.

Senna krijgt de kans om te laten zien wat hij tot op heden allemaal heeft geleerd. De Braziliaan krijgt eerst de kans om te wennen aan de auto, maar daarna zal zijn snelheid en zijn technische kennis geëvalueerd worden.

Ook willen teambaas Ross Brawn en Honda weten of Senna ertoe in staat is met een grote organisatie samen te werken. De 25-jarige Senna heeft goede resultaten geboekt in de Britse Formule 3 en GP2, maar slaagde er beide keren niet in de titel te veroveren.

Brawn: ,,Wij willen volgend seizoen met fotohet best mogelijke coureursduo aan de start staan en dat is de reden dat we willen evalueren hoe Bruno er momenteel voorstaat. De komende twee weken zal Bruno veel tijd met ons doorbrengen op de fabriek en in de simulator zodat hij optimaal wordt voorbereid.”

,,Ik wil al lange tijd eens achter het stuur van een Formule 1-bolide plaatsnemen en voel dat ik er écht aan toe ben”, zegt Senna zelf over de hem geboden kans. ,,Ik heb er veel zin in en weet dat dit een uitgelezen mogelijkheid is, maar ik neem mezelf vooral voor om er veel van te leren. Graag wil ik het team overtuigen, en het is nu aan mij om dat ook te doen.”

Honda heeft haar coureurs voor volgend seizoen nog niet bevestigd. Jenson Button lijkt redelijk zeker van zijn stoeltje, maar Rubens Barrichello zou wel eens het kind van de rekening kunnen worden.

KVN