Bruno Senna heeft maandag de Trofeo Lorenzo Bandini opgehaald in het pittoreske Italiaanse dorp Brisighella, de thuishaven van de coureur waarnaar de trofee is vernoemd. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een coureur met een veelbelovende start van zijn racecarrière.

Bandini werd gezien als het voornaamste Italiaanse talent totdat hij in 1967 tragisch om het leven kwam tijdens de Grand Prix van Monaco. Ivan Capelli was in 1992 de eerste coureur die de Trofeo Lorenzo Bandini in ontvangst mocht nemen. Op de erelijst prijken verder de namen van onder meer Michael Schumacher, Felipe Massa, Mark Webber, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Fernando Alonso.

Senna ontving de trofee, een keramiek replicamodel van Bandini’s Ferrari, in het openluchttheater van Brisighella. Het dorp was massaal uitgelopen om de Braziliaan te begroeten. “Ik kreeg een warm welkom van de inwoners”, vertelt Senna. “Het was bovendien een zonnige dag. Het dorp kwam echt tot leven.” 

“Het is een enorme eer om deze prestigieuze prijs te krijgen”, vervolgt Senna. “Kijk maar naar de namen op de lijst en wat zij later hebben bereikt. Hopelijk is het voor mij ook het startpunt voor grotere prestaties. Ik ben erg blij dat ik dit bijzondere evenement heb mogen meemaken en ben iedereen erg dankbaar.”