In Singapore is vandaag voor het eerst de verlichting van het nieuwe stratencircuit getest. Tijdens een speciaal voor de gelegenheid georganiseerd evenement werden de lichtmasten ontstoken.Getuige een bericht in de Straits Times gaat het nog maar om een klein deel van het circuit: een stuk baan van 64 meter werd in een gloed gezet van zestien lichtmasten. De lichtmasten leveren dertig keer zoveel licht als de normale straatlantaarns die de stadsstaat normaal verlichten.

De heer S. Iswaran, minister van handel en industrie, was volgens de krant onder de indruk: ,,Ik vind het een behoorlijk fel licht”, wordt de minister geciteerd. ,,Ik denk niet dat de coureurs hier problemen met het zicht zullen krijgen.”

De Singaporese overheid heeft gezegd dat het stuk baan de hele week ’s avonds verlicht zal worden om eventuele problemen met het systeem op te sporen. Ook de digitale waarschuwingsborden, die gebruikt gaan worden in plaats van de traditionele vlaggen, werden getest.

Ondanks het optimisme in Singapore zijn er wel de nodige zorgen gerezen over de nachtrace. Massimo Rivola, teammanager van Scuderia Toro Rosso, heeft de werkgroep van de FIA gevraagd het tijdsschema van het Grand Prix-weekend aan te passen. Onder het huidige schema rijden de coureurs de eerste en de derde vrije training bij daglicht.

Zo blijft alleen de tweede vrije training over als voorbereiding van de kwalificatie en de race, die dus na zonsondergang gehouden worden. Ook zijn er zorgen over het effect van flitslampen die fotografen langs de baan zullen moeten gebruiken.

De Grand Prix van Singapore vindt plaats in het weekend van 28 september.

MB