Renger van der Zande heeft op de Nürburgring kostbare punten laten liggen. De Formule 3 Euroseries-coureur kwam niet verder dan een vijfde plaats en een uitvalbeurt.Op zaterdagmiddag hoopt Van der Zande nog dat hij op zondag terrein zou kunnen goedmaken. De vijfde plaats in de eerste race was immers al niet optimaal voor de Prema-rijder. ,,Dit was voor vandaag het maximaal haalbare", zei hij.

,,Ik had een prima start en pakte gelijk twee plaatsen. Voor me reed Mika Mäki en ik kon hem erg goed volgen, totdat een achterblijver niet snel genoeg opzij ging en ik gelijk iets van dertig meter op hem verloor. Toen werd het heel moeilijk om nog aan te klampen, omdat je dan de slipstream kwijt bent. Ik besloot dus maar genoegen te nemen met de vijfde plaats en de punten die daar bij horen."

Een dag later werd al snel duidelijk dat daar geen punten meer zouden bijkomen. Van der Zande bleef staan bij de start, reed daarna nog een paar rondjes achteraan en gaf toen al snel op.

,,Waarschijnlijk werd de koppeling te heet bij de start, maar dat weten we niet zeker. We moeten wel nauwkeurig onderzoeken waar het aan lag, want dit willen we natuurlijk niet nog eens hebben. Ik heb nog een paar ronden gereden, maar toen riep het team me voor de zekerheid naar binnen.”

MB