Williams kan haar achterstand van zestig punten op Ferrari inlopen en het Italiaanse team verslaan in de strijd om de tweede plek bij de constructeurs. Dat denkt Williams-kopstuk Rob Smedley.

Smedley, die voor hij begin 2014 naar Williams kwam juist nog werkzaam was voor Ferrari, vertelt aan Autosport dat hij denkt dat zijn nieuwe team zijn oude werkgever dit jaar kan verslaan in de strijd om de tweede plek in het teamkampioenschap, ondanks dat het momenteel zestig punten achterstaat.

“We brengen continu nieuwe onderdelen, waardoor onze auto steeds iets beter wordt”, vertelt Smedley, Williams’ head of performance engineering, waarbij hij tevens aangeeft dat er ‘nog meer aan zit te komen’ voor het team uit Grove.

“We proberen onszelf beter te positioneren met oog op de stijd in het constructeurskampioenschap, want het is nu ons doel om tweede te worden bij de teams”, benadrukt Smedley, wiens formatie momenteel derde staat met 151 punten, terwijl de nummer twee Ferrari er dus 211 heeft.

Tijdens de Grands Prix van Canada en Oostenrijk scoorde Williams twee derde plekken, achter het dominante Mercedes. Williams versloeg rivaal Ferrari daarbij, net zoals het daarna in Silverstone – tot het begon te regenen – een stuk competitiever was dan de Scuderia.

Door de regenval op Silverstone, verloor Williams aldaar de kans op een podiumplek, maar volgens Smedley doet Williams er alles aan om de zwakke punten van haar FW37-bolide te verbeteren. “We proberen over de hele lijn sterker te worden”, benadrukt hij.

“We weten waar we te kort komen – vooral in de trage bochten – dus we werken daar aan, maar proberen óók onze sterke punten nog altijd verder te verbeteren. We doen dat door innovatief te zijn, want we willen voorkomen dat we het ene aspect verbeteren door op een ander vlak in te leveren.”