De snelste ronde in de kwalificatie rijden en toch niet op de voorste startrij staan. Dat kan vandaag de dag in de Formule 1 en het overkwam Felipe Massa. De Braziliaan start de race vanaf de derde plek.Massa kwam met een simpele verklaring voor het verschil tussen beide sessies: hij kreeg het niet voor elkaar een goede ronde te rijden. Vervelend, want dat gebeurde hem juist op het moment dat het er echt om ging.

Massa: ,,Het lukte me niet om een goede ronde te rijden. Tenminste, mijn eerste poging was goed, maar ik was eigenlijk net even te vroeg. Vind ik dan. Het lukte me gewoon niet om een ronde van hetzelfde niveau als daarvoor – Q2 dus – te rijden.”

Zonde voor de Ferrari-coureur, die de race in Barcelona nu als derde zal moeten beginnen. Wel staat daar tegenover dat hij op de schone kant van de baan start. ,,Ik reed mijn vliegende ronde op het verkeerde moment, maar de auto is goed en er is nog niets verloren”, houdt hij de moed erin.

Toch knaagde het wel dat hij net naast de pole-position greep. ,,Ik verloor net dat kleine beetje tijd dat je niet moet verliezen. Dat komt je meteen duur te staan nu de strijd echt is losgebarsten”, weet Massa.

,,Dat beetje wielspin in Bocht 7 telt nu dubbel zo zwaar, net als de tijd die ik verloor in de langzame bochten.”

KVN