Formula Una’s zijn een geweldige uitvinding. Ze zorgen voor groot vermaak, niet alleen als entertainment voor het mannelijk oog, ze zijn nog erg lachwekkend ook.
Het is traditie om in Brazilië, de mooiste Una’s van dat jaar uit te nodigen. Red Bull spaart kosten nog moeiten en laat de dames uit alle windhoeken overvliegen. Vliegtickets, hotelovernachtingen, eten en drinken: alles gaat op rekening van de drankjesmagnaat. Het wordt ze allemaal op een presenteerblaadje aangereikt, alleen de visa moesten de dames zelf regelen.

Katrina Lesko, La Formula Una Canada, meldde zich woensdag bij de douane in São Paulo. De donkerharige Katrina is 19 jaar, woont in Montréal, is manager in een kledingzaak en studeert daarnaast marketing. Geen dom blondje dus. Althans dat was onze eerste aanname toen we haar profiel lazen.

Katrina overhandigde bij de douane desgevraagd haar paspoort. De douanier bladert door haar paspoort en vraagt naar haar visa. Waarop Katrina in haar handtas graait en haar portemonnee pakt. Ze is zich van geen kwaad bewust en overhandigt vriendelijk haar creditcard: ‘Alstublieft mijn visa…’