Als Lewis Hamilton zondag wereldkampioen wordt, heeft hij dat niet alleen zichzelf te danken. Nee, hij heeft hulp gehad van een heel bijzonder en spiritueel iemand: niemand minder dan de lepeltjesbuiger Uri Geller. Löffelbieger Geller hext für Hamilton’, de kop van Bild die mijn aandacht trekt. Vlak voor Hamilton zondag van start gaat zal zijn telefoon gaan: een smsje van de machtigste magiër onze tijd, bericht de boulevardkrant. En dat smsje moet Hamilton dus helpen wereldkampioen te worden. Geller staat erom bekend zonder fysieke kracht lepeltjes om te kunnen buigen. Zijn paranormale krachten dankt hij aan buitenaardse wezens of God, zijn verklaringen verschillen nog eens. Sceptici noemen hem een charlatan, illusionist of fraudeur.

Maar Geller doet meer, hij is een soort Israëlische Emile Ratelband. De mentalcoach en motivator heeft in die rol een vriendschap op gebouwd met Lewis Hamilton. ,,Ik zal tijdens de race voor de tv zitten en hem via de telefoon al mijn positieve energie schenken en hem zeggen dat hij alles bereiken kan.” En dat over een afstand van meer dan 10.000 kilometer. ,,Lewis voelt dat.”

Komt-ie nu mee! Nu het seizoen al bijna beslist is. Typisch staaltje van goedkoop illusionisme. Nee, snoert Geller de sceptici de mond. Hij heeft Hamilton dit seizoen al meerdere keren geholpen. ,,Voor belangrijke races stuur ik hem altijd een bericht waar hij kracht uit put. Lewis smst ook altijd meteen terug: ,,Bedankt Uri, ik waardeer je hulp enorm.”

Een opmerkelijk verhaal. Zeker gezien de manier waarop de twee bevriend zijn geraakt. De twee hebben elkaar op straat in Londen ontmoet. Althans de in Engeland woonachtige Geller zag Hamilton op straat lopen, zette prompt zijn auto aan de kant en rende op Hamilton af. De McLaren-coureur herkende hem ook nog. Na wat koetjes en kalfjes probeerde Geller Hamilton met zijn standaardtruc te imponeren. ,,Ik heb ergens een lepel vandaan gehaald en die voor de ogen van Lewis verbogen.” (Waar haalt zo’n man opeens een lepel vandaan? Zou hij een voorraad op zak hebben?) Geller vervolgt: ,,Daarna hebben we over de macht van het bewustzijn gediscussieerd, wij geloven er allebei in dat als je jezelf het voor kan stellen, je het ook kunt bereiken.”

Als het zo simpel is, wie zegt dat Geller niet vals speelt en van een afstandje Massa’s wielophanging krom buigt. Zit maar een ding op: hem met zijn eigen wapen bestrijden en zowel Massa als Hamilton vanachter de tv heel veel positieve energie te schenken.