De vrijdag in Bahrein verliep weliswaar niet helemaal perfect voor Sauber, maar toch spreken ze bij het team van een goede opening van het raceweekend.

De enige problemen van de dag staken ’s morgens de kop op bij Marcus Ericsson. “Ik voelde me niet op mijn gemak in de auto”, verklaart hij zijn zeventiende plaats op de tijdenlijst. Voor de middagsessie deed het team wat aanpassingen aan de auto, waardoor Ericsson zich kon verbeteren naar P11.

Na de tweede training was Ericsson dan ook beter in zijn sas. “We hebben korte en lange runs op beide compounds gedaan, en daarbij goede data verzameld. Het was een prima sessie”, zegt de Zweed. “We staan waar we willen staan. En als we morgen alles goed voor elkaar hebben, zijn we weer sterk.”

Nasr

Felipe Nasr kreeg in de ochtend te maken met remproblemen, maar die waren snel verholpen. “Daarna voelde het alsof we op het goede spoor zaten met de afstelling”, meldt de coureur. “Dat we ’s middags een goed tempo reden, bevestigde dat vermoeden.” Dat bleek uit de rondetijden: Nasr eindigde in beide vrije trainingen op de achtste stek.

Ook in de racesimulaties was de Sauber volgens Nasr goed te besturen: “De balans was in de lange runs goed.” Dat komt volgens de Braziliaan ook omdat het team vooral aandacht besteedde aan het gedrag van de C34 bij het optrekken en afremmen. “Het was een goede dag”, zegt de coureur ten slotte. “Morgen moeten we zo verder gaan.”