Traditioneel is er op donderdagavond in Spa altijd bierproeven bij Bridgestone. Ook dit jaar. En dus stond de redactie van [schuin}FORMULE 1 RaceReport {schuin]na een dag hard werken even bij te komen – Chimay in de hand – toen de telefoon ging: Johnnie Walker aan de lijn.Goed, het was niet Johnnie persoonlijk, maar een vertegenwoordiger van het whiskylabel. Met de vraag of we Ron Dennis wilden interviewen. We konden een kwartier met hem praten, één op één en no strings attached. Dat klonk te goed om waar te zijn. In de Formule 1 is namelijk nooit iets voor niets. Bovendien is tijd alleen met Dennis een zeldzaamheid.

Maar Johnnie Walker had alleen maar goede bedoelingen. En dus stond ik vanmiddag om half een in het Brand Centre van McLaren te wachten op Mister Dennis. Ondertussen werd me de link tussen Johnnie Walker, McLaren en Dennis uitgelegd.

Vooral de gelijkenis tussen de heer Walker en Dennis vonden zij treffend. Nu ben ik geen Whiskyliefhebber en dus geen kenner, maar klaarblijkelijk is meneer Walker in een dorpje in Schotland met een kleine distilleerderij begonnen. En wat veel mensen niet weten is dat Dennis zijn intrede deed in de Formule 1 als monteur. Ze hebben dus allebei hard moeten knokken om groot te worden.

Het feit dat hij als monteur begonnen is, is iets waar de McLaren-teambaas naar verluidt niet graag aan wil worden herinnerd . Maar omdat Johnnie Walker – toch een belangrijke teamsponsor – de link zelf legt, waagden we de gok. Het werd een zeer prettig en menselijk gesprek, waarin Dennis zelfs zijn emotionele kant toonde.

In de Formule 1 laat hij die nauwelijks zien, omdat hij vindt dat hij zich de luxe van zelfmedelijden en frustratie niet kan veroorloven. Maar uit ons gesprek blijkt dat, ondanks die harde buitenkant, zijn hart op de goede plaats zit.

Meer weten? Houd dan FORMULE 1 RaceReport in de gaten voor het interview.

Linda Vermeeren