Spyker zal halverwege het volgende seizoen voldoende technologische vooruitgang hebben geboekt om mee te kunnen vechten in het middenveld. Dat voorspelt Mike Gascoyne, mede op basis van de positieve ervaringen met de B-spec.Nadat Spyker het grootste deel van het afgelopen seizoen voornamelijk als hekkensluiter meedeed, heeft het team met de nieuwe B-spec aanzienlijk betere prestaties laten zien. Die kwamen te laat in het seizoen om nog een gooi naar een serieuze kampioenschapspositie te kunnen doen, maar de auto heeft Spyker wel degelijk een WK-punt opgeleverd, dankzij Sutils achtste plek in Japan (met dank aan Vitantonio Liuzzi, dat wel).

Nu het team niet alleen een nieuwe, betere auto, maar ook een nieuwe, rijkere eigenaar heeft, verwacht technisch directeur Mike Gascoyne voor volgend jaar meer: ,,Dit jaar werden we beperkt in onze ontwikkelmogelijkheden door onze financiële problemen. Nu krijgen we meer middelen tot onze beschikking om met een betere auto aan de start te verschijnen.”

Gascoyne verwacht dan ook een drukke winter: ,,Gelukkig hebben we op de valreep met de nieuwe auto nog een paar mooie resultaten kunnen laten zien. Met de B-spec als basis kunnen we dankzij onze verbeterde financiële positie volgend jaar veel meer en sneller nieuwe ontwikkelingen doorvoeren, vooral op aerodynamisch gebied. Ik verwacht dat we halverwege het komende seizoen echt aanzienlijk sneller en competitiever zullen zijn.”

Ondertussen laat teambaas Colin Kolles weten dat hij tevreden is over het seizoen dat op de race in Brazilië na achter ons ligt: ,,Het was geen gemakkelijk jaar; we hebben veel problemen en tegenslagen gehad, maar ik vind dat we trots mogen zijn op wat we hebben bereikt.

,,We hebben in 2007 het team gestabiliseerd, nieuwe procedures en standaarden ingesteld en daarmee is het fundament gelegd om het team verder naar voren te brengen. Ik denk dat we het juiste uitgangspunt hebben om het team terug te brengen naar zijn oude glorietijden.”

Of Kolles daarmee de glorietijden van Jordan of Midland bedoelt, vertelt hij er niet bij.

DP