Spyker komt in Turkije niet zoals verwacht in actie met hun nieuwe B-versie. Het team moet de lancering noodgedwongen uitstellen tot Italië omdat de auto niet door de crashtest kwam. De achterkant van de nieuwe Spyker, waar al zoveel over te doen is geweest, kwam niet door de test. Chief Technical Officer Mike Gascoyne verklaarde erg teleurgesteld te zijn. ,,Het is vervelend dat we hier niet met de nieuwe auto in actie kunnen komen. Helemaal als je beseft hoe hard iedereen ervoor gewerkt heeft. Helaas hadden we vorige week een onverwacht probleem tijdens de crashtest. Het probleem heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het materiaal dat gebruikt is.”

Andere mogelijke oplossingen die Spyker probeerde, waren evenmin succesvol omdat ze van hetzelfde materiaal zijn gemaakt en dus ook niet sterk genoeg waren. Gascoyne: ,,Deze crashtests zijn met recht erg strikt, maar daardoor ook moeilijk om ze succesvol te doorstaan. Een probleem als dit hadden we echter niet verwacht, aangezien de structuur erg overeenkomt met die van de A-spec. We zijn vol vertrouwen dat we de oorzaak van het probleem nu begrijpen en dat we de volgende test, volgende week, zonder problemen zullen doorstaan.”

Gascoyne verklaarde verder erg teleurgesteld te zijn dat ze dit weekend weer met de oude auto’s moeten racen, waardoor ze niet de gehoopte tijdwinst kunnen boeken. ,,Het enige positieve aan dit verhaal is dat we de auto nu kunnen testen volgende week in Monza, voor we ermee gaan racen. Dat geeft ons de kans de auto nog beter te maken.”

LV