Spyker-teamchef Colin Kolles heeft laten weten dat het team geen haast heeft bij het nemen van een beslissing over wie in 2008 in het tweede zitje mag plaatsnemen. Het eerste stoeltje lijkt zo goed als zeker van Adrian Sutil.De jonge Duitser heeft een meerjarig contract met Spyker en Kolles heeft toegegeven dat het team hem graag zou houden voor volgend seizoen. Volgens de teamchef zou Sutil eveneens graag de samenwerking voortzetten.

Het tweede stoeltje is nog beschikbaar. Met de komst van de Indiase zakenman Vijay Mallya, als één van de kopers van het team, wordt al druk gespeculeerd over wie de tweede auto volgend jaar zal besturen. De namen van de Indiase coureurs Narain Karthikeyan en Karun Chandhok zijn in dat verband al gevallen.

Maar Kolles maakt geen haast. ,,We hebben sinds twee races de B-spec en die bewijst steeds meer een stap voorwaarts te zijn qua snelheid en betrouwbaarheid. Onze focus ligt nu op het behalen van onze doelstellingen in 2007”, aldus Kolles tegenover autosport.com.

Kolles geeft ook toe dat het team haar beleid op het gebied van aantrekken van coureurs heeft gewijzigd. De prioriteit ligt nu bij het vinden van een talentvolle coureur in plaats van een rijder met een grote zak geld.

,,Er zijn verschillende belangrijke aspecten die ervoor zorgen dat een coureur mij opvalt: talent, professionaliteit en zijn mogelijkheden als marketingplatform. Je moet een coureur kunnen verkopen aan sponsors, want die zullen uiteindelijk het team naar voren helpen.”

Adrian Sutil is volgens Kolles hiervan een goed voorbeeld: ,,Toen we Adrian als testcoureur een meerjarig contract aanboden, wisten we dat hij niet veel geld mee zou brengen. Maar door zijn inzet en talent heeft hij sponsors weten aan te trekken en nu is hij een van de interessantste coureurs op de grid.”

SH