Dat Manor in de kantlijn opereert, wil niet zeggen dat ze niet kunnen voldoen aan hun eigen verwachtingen. Zo zijn ze bij het kleine team zeer tevreden met wederom een dubbele finish.

Will Stevens en Roberto Merhi stuurden hun Manor-bolides voor de derde opeenvolgende keer allebei over de streep. Daar zijn ze zeer content mee, temeer omdat de race volgens Stevens de ‘de beste was tot nu toe’.

“De afstelling van de auto was echt heel goed”, licht Stevens zijn positiviteit toe. “Ik had niet bepaald de beste start, waardoor ik de eerste twaalf ronden Roberto voor me moest dulden. Nadat ik hem weer passeerde, heb ik alles gegeven. Ik kijk nu alweer uit naar de Grand Prix van Monaco. Ik denk dat onze auto daar iets meer tot zijn recht komt dan hier.”

Merhi
“Ook ik ben tevreden met alweer een dubbele finish”, begint Roberto Merhi zijn evaluatie. “De betrouwbaarheid is duidelijk erg goed, maar het is ook duidelijk dat we er qua pure snelheid nog niet zijn. Ik had vandaag in ieder geval een goede start, maar onze afwijkende strategieën maakten dat we niet gezamenlijk verder op konden rijden.”

“Op mijn tweede set Pirelli’s had ik een flat spot te pakken, en omdat juist dat een lange stint was, verloor ik veel tijd. Ik ben echter blij dat ik mijn thuisrace uit heb weten te rijden en dat we als team weer een goed resultaat neer hebben gezet.”