Na in Melbourne geen seconde op de baan te hebben gespendeerd is Manor-coureur Will Stevens blij dat hij in Sepang weer achter het stuur van een Formule 1-auto heeft mogen plaatsnemen. En die ook daadwerkelijk de baan op te kunnen sturen.

“Het ging allemaal erg vlot en ik ben vooral blij dat onze tijden binnen de 107% waren”, vertelt Stevens. “Als je bekijkt hoe weinig we hebben kunnen doen in de voorbereiding, mogen we best tevreden zijn.”

Namens Manor hebben Stevens en Merhi de langzaamste tijden neergezet in zowel de eerste als de tweede vrije training. Merhi’s tweede sessie kwam vroegtijdig tot een eind nadat hij in bocht 12 de macht over het stuur verloor en het grind inrolde, waarvoor hij zijn excuses aanbiedt aan het team. “Het ging allemaal behoorlijk goed, dus het is jammer dat ik de sessie niet af kon maken.” 

Stevens kijkt in ieder geval uit naar morgen, maar beseft dat er nog een hoop moet gebeuren. “We zijn niet onder de illusie dat het makkelijk wordt. We hebben een drukke avond in het vooruitzicht om door alle data te gaan en morgen zo goed mogelijk te presteren.”