De botsing met Jaime Alguersuari in de tweede vrije training krijgt een vervelende nasleep voor Nico Rosberg. Hij heeft een boete gekregen van 10.000 euro. Niet voor het ongeluk, zelf, maar omdat hij zich te laat bij de stewards meldde.

Rosberg verloor de macht over het stuur in de eerste bocht en ging rechtdoor, waarbij hij de Toro Rosso-coureur die uit de pits kwam raakte. De stewards oordeelden dat Rosberg schuldig was aan het veroorzaken van een botsing, maar hebben hem daarvoor niet bestraft.

“Gezien de verzachtende omstandigheden rond de uitgangs van de pitstraat, de natte baan en de telemetrie waaruit blijkt dat hij maximaal remde op het moment dat hij de andere auto waarnam en zijn goede gedrag in het verleden hebben wij besloten hem geen straf op te leggen”, aldus de wedstrijdleiding.

De boete krijgt Rosberg vanwege de tijdsduur die verstreek voordat hij zich meldde bij de stewards. Op internet zagen zij berichten verschijnen waaruit bleek dat de Mercedes-coureur eerst met de pers had gesproken in plaats van zich direct bij ‘race control’ te verantwoorden.

Rosberg liet onder meer optekenen dat hij dacht dat Alguersuari zou inhouden en ruimte zou laten om hem voorbij te laten gaan en dat hij te laat besefte dat dat niet het geval was. Daaruit maakte de wedstrijdleiding op dat hij de botsing had kunnen voorkomen door achter Alguersuari langs te gaan. De helft van de boete is voorwaardelijk, met een proeftijd van een jaar.