Door een harde storm is een groot deel van de tribunes van het circuit in Shanghai beschadigd. Het circuit vreest dat de schade niet op tijd hersteld kan worden voor de Formule 1-race in oktober.Afgelopen vrijdag raasden rukwinden met 130 kilometer per uur over het circuit. Vangrails en vier tribunes raakten daarbij beschadigd. Het is nog onzeker of de schade op tijd hersteld zal zijn.

,,Misschien dat we de reparatie uitstellen, aangezien het verwijderen van de stoelen, het puinruimen en het opbouwen heel veel tijd vergt", aldus Wang Ying (plaatsvervangend manager van het circuit) tegenover de lokale krant Shanghai Daily.

Ying: ,,Ook al zouden we de reparatie op tijd klaar hebben voor de Grand Prix, dan nog hebben we niet voldoende tijd om de bouwconstructies op veiligheid te testen.”

Volgens de manager heeft de schade geen gevolgen voor bezoekers. De reparatiekosten worden niet doorberekend in de toegangsprijzen. Bovendien worden kaarthouders voor de betreffende tribunes elders op het circuit ondergebracht.