Een Grand Prix in de straten van New Jersey lijkt voorlopig van de baan nu het geld om het evenement te organiseren op is. “Ze hebben geen contract”, zegt Bernie Ecclestone tegen the Guardian. Het is te duur voor Amerikaanse bedrijven om het evenement te sponsoren, meent een bron bij de organisator.

Ecclestone houdt voorlopig nog wel een plaatsje op de kalender vrij voor de race. “Maar de deadline nadert snel”, meent Ecclestone. “Binnenkort komt de World Motorsport Council van de FIA bijeen (om de definitieve kalender voor 2013 vast te stellen, red.).”

“De race kan doorgaan als ze de financiële steun krijgen van iemand. De organisatoren hebben veel moeite gedaan in de ontwikkeling van het circuit”, aldus Ecclestone, die in juni al zorgen had over het doorgaan van de race met de skyline van Manhattan op de achtergrond.

“Ze zoeken intern naar extra geldbronnen. Als dat lukt wordt er in 2013 geracet”, zei hij toen. Nu is dus het contract verscheurd, en moet het wel heel vreemd zijn als de stratenrace ‘gewoon’ doorgang vindt. Ecclestone is in ieder geval al op zoek naar andere locaties om een Grand Prix te organiseren. “We gaan eerst in Mexico kijken en vervolgens willen we naar Zuid-Afrika.”

De race in New Jersey kon niet rekenen op subsidies van de Amerikaanse overheid. “De kosten om het evenement te sponsoren liggen te hoog en zijn niet realistisch voor de huidige markt. Dat veroorzaakt nu deze malaise”, aldus een bron tegen the Guardian