Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg keren komend weekend terug naar waar hun rivaliteit jaren geleden begon: Italië. Monza vormt daar het podium voor ronde dertien van hun huidige tweestrijd om de Formule 1-titel van 2014.

“Teruggaan naar Italië is altijd speciaal en doet me denken aan vroeger, want toen ik nog in de karts reed, vonden veel kampioenschapsronden in Italië plaats en het is ook waar ik Nico heb ontmoet en onze rivaliteit is begonnen”, vertelt Hamilton, die na alles wat er dit jaar binnen Mercedes is gebeurd nu tweede in het WK staat achter diezelfde Nico Rosberg.

Hamiltons achterstand op Rosberg bedraagt overigens 29 punten. “Dat goedmaken wordt een flink karwei, maar ik geef niet op en mijn doel voor komend weekend mag dan ook duidelijk zijn: het verschil zoveel mogelijk reduceren.”

De beste manier om dat te doen is natuurlijk door te winnen. In 2012 deed Hamilton dat al eens op Monza. “En ik zou nu graag op herhaling gaan”, verklaart hij uiteraard. “Vorig jaar lukte dat me niet en hadden we een lastig weekend op Monza, maar dit seizoen beschikken we over een geweldige auto dus ik heb er wel vertrouwen in dat ik de teleurstelling van vorig jaar nu goed kan maken.”

Rosberg
Vertrouwen is ook waar teamgenoot Rosberg mee naar Italië afreist. “Ik heb in het verleden niet veel geluk gehad tijdens deze Grand Prix, maar dit jaar is alles anders”, weet de kampioenschapleider, wiens team de Formule 1 anno 2014 domineert. “We hebben een geweldige auto en een ijzersterke motor, dus ik ga er vanuit dat een uitstekend resultaat absoluut een mogelijkheid is.”

“Het kampioenschap is – zeker omdat de laatste race dubbele punten waard is – bovendien nog lang niet voorbij, dus ik ben erop gebrand in de resterende zeven races gewoon zo goed mogelijk te scoren, te beginnen met het behalen van een topresultaat in Italië.”