2014 is een rampjaar voor Ferrari en de kans lijkt klein dat er in Abu Dhabi als verrassing een mooi einde aan komt. In de kwalificatie waren Kimi Räikkönen en Fernando Alonso slechts negende en tiende.

“We wisten van tevoren al dat dit een moeilijk weekend zou worden en het is ons vooralsnog inderdaad niet gelukt een set-up te vinden die over het hele circuit goed werkt. In de kwalificatie ging het ietsje beter, maar het was alsnog niet makkelijk een goed rondje neer te zetten”, verzucht Räikkönen.

“Ik zat continu op de limiet en in bepaalde sectoren deed de auto het prima, maar op andere baandelen was het glijden geblazen. De race van zondag zal dan ook niet makkelijk worden, al gaan we natuurlijk wel proberen gewoon zo goed mogelijk te scoren”, voegt de Fin daar nog aan toe.

Alonso
In de andere F14 T moest Alonso het in weekend waarin hij afscheid neemt van de Scuderia met een tiende stek in de kwalificatie doen. “Dit weekend verloopt minder voorspoedig dan normaal het geval is en de kwalificatie was daar geen uitzondering op”, meldt hij.

“We moesten na de derde vrije training de motor omwisselen, hetgeen wat complicaties met zich meebracht. De auto voelde daarna pas in Q2 goed aan”, vertelt de coureur die in de laatste heat desondanks moest afleggen tegen zijn teamgenoot, voor pas de derde keer dit jaar.

Wat de race van zondag betreft verwacht Alonso dat het een lastig verhaal wordt. “Onder meer omdat ik hier nog geen starts heb kunnen oefenen en ook geen racesimulaties heb kunnen afwerken tijdens de vrije trainingen”, zo haalt de Spanjaard aan.

“Ondanks dat ben ik erop gebrand zoveel mogelijk plekken goed te maken”, benadrukt Alonso. “Ik weet dat het dit weekend om de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg draait, maar ik wil in mijn laatste race voor Ferrari graag nog wat leuke duels uitvechten om het team en alle fans mee te bedanken voor al hun steun tijdens mijn jaren hier.”