Terwijl teammakker Valtteri Bottas naar zijn vierde podiumplaats van het jaar stormde, blijft het tegenzitten bij Felipe Massa, die in Spa niet verder kwam dan P13.

Massa’s Williams FW36 werd echter aanzienlijk afgeremd doordat er delen van de stukgereden band van Mercedes-coureur Lewis Hamilton vast waren komen te zitten aan de bodemplaat van zijn bolide. “Ik was daardoor twee tellen per ronde trager dan normaal”, verdedigt Massa zich.

“De stukken rubber waren pas na mijn tweede pitstop verdwenen. Daarna reed ik prompt drie seconden sneller dan daarvoor en was ik zelfs de snelste man op de baan, maar toen was het helaas al te laat om nog iets van mijn race te maken”, baalt Massa na.

“Het is uiteraard uitermate teleurstellend dat zoiets mijn race heeft verpest en ik hoop van harte dat ik over twee weken in Monza eindelijk eens wat meer geluk heb en kan laten zien waartoe ik met deze auto in staat ben”, besluit de coureur die dit jaar al veel punten verloren heeft zien gaan door pech en ongelukken en slechts negende is in het WK, terwijl Bottas vijfde staat.