Super Aguri was aan de vooravond van het seizoen blij dat het in SS United een hoofdsponsor had gevonden, maar de vreugde was van korte duur. Er wordt niet betaald en het Japanse team stapt nu naar de rechter.De oliefirma uit Hong Kong betaalde netjes het eerste deel van het afgesproken bedrag, maar sindsdien heeft Aguri Suzuki niets meer ontvangen. Veel schot zit er niet in de zaak en daarom wordt deze nu voor het gerecht gebracht, bevestigt managing director Daniel Audetto.

,,We hebben ze een deadline opgelegd. Uiterlijk in juli moest er betaald worden. Dat is niet gebeurd, dus nu moeten we juridische stappen ondernemen”, licht Audetto toe in gesprek met Autosport.

Vast staat dat Super Aguri het seizoen gewoon afmaakt, maar volgens Audetto heeft het uitblijven van de betalingen wel gevolgen voor het test- en ontwikkelingsprogramma. ,,In eerste instantie hadden we dit geld in de begroting opgenomen, we zouden het besteden aan de doorontwikkeling van de auto en meer testen, maar dat zit er nu niet meer in.”

Geluk bij een ongeluk is dat Super Aguri dit seizoen al vier WK-punten heeft gescoord, wat betekent dat het team aanspraak kan maken op een deel van de televisiegelden. Dat levert toch al snel meer dan tien miljoen euro op. Audetto: ,,Ik hoop daarom dat Toro Rosso en Spyker niet in één of andere knotsgekke race meer dan vier punten scoren.”

Overigens blijven de stickers van SS United voorlopig wel op de SA07 zitten, enkel en alleen omdat het team zo haar verplichtingen wil nakomen.

KVN