Renault had gehoopt Fernando Alonso een auto te geven waarmee de Spanjaard races kon winnen, maar daar is tot nu toe niets van gebleken. Volgens Pat Symonds loopt de renstal nog altijd achter de feiten aan.Ferrari en McLaren zijn duidelijk een maatje te groot voor Renault, maar BMW Sauber, Toyota en misschien ook Williams zijn eveneens sneller dan de Frans/Engelse renstal. Voorlopig is het geen punten scoren, maar sprokkelen.

,,We wilden Fernando een auto geven die goed genoeg was om te winnen, we kennen immers zijn kwaliteiten, maar daar zijn we nog niet in geslaagd”, steekt Symonds de hand in eigen boezem. ,,Dat zorgt voor de nodige teleurstelling.”

Tegelijkertijd zorgt het voor meer vastberadenheid, zegt Symonds. ,,Iedereen binnen het team had een hekel aan vorig seizoen. De twee seizoenen daarvoor wonnen we regelmatig en we zijn vastbesloten om terug te keren naar dat niveau. Minder dan dat is voor ons niet goed genoeg.”

Voor Symonds is duidelijk welk aspect Renault moet verbeteren: de aerodynamica. ,,Vorig jaar ging het mis in de correlatie tussen de windtunnel en de auto. Dat is nu niet het geval, maar door die problemen toentertijd hebben we veel ontwikkelingstijd verloren.”

,,We kampen nu nog steeds met de gevolgen daarvan, denk ik. We hebben, door ons vroeg te focussen op de R28, van alles geprobeerd om de verloren tijd in te halen, maar we zijn er duidelijk nog niet. Wat we moeten doen is helder, de aerodynamica zo snel mogelijk verbeteren.”

KVN