Er werden tijdens de podiumceremonie na de door Lewis Hamilton gewonnen Grand Prix van Hongarije slechts drie bekers uitgereikt. McLaren mocht de bokaal voor het winnende team niet in ontvangst nemen.De stewards in Boedapest en de renstal van Ron Dennis zijn dit weekend niet bepaald elkaars beste vrienden. Na al het gedoe in de kwalificatie met Fernando Alonso die na zijn pitstop wel erg lang wachtte met wegrijden, waardoor Lewis Hamilton niet nog een vliegende ronde kon rijden, werd tijdens de race bekend dat de aanwezigheid van een McLaren-afgevaardigde op het podium door de stewards niet op prijs werd gesteld.

Dit besluit was een rechtstreeks gevolg van de straf die het team na de kwalificatie kreeg opgelegd vanwege het pitstopincident, namelijk dat eventueel gescoorde punten (vijftien in totaal) niet zouden worden bijgevoegd aan McLarens totaal. De Britse renstal is hiertegen in beroep gegaan. De coureurs krijgen wel gewoon hun punten.

In de WK-stand bij de constructeurs elders op deze site zijn de vandaag gescoorde punten van McLaren momenteel wel bijgeteld, dit wordt binnenkort rechtgezet.

KVN