Het lijkt erop dat Ross Brawn op korte termijn inderdaad eigenaar is van het team dat nu nog steeds Honda heet. Bronnen rond het team denken dat de nieuwe naam zomaar eens Brawn Sport zou kunnen worden.Dit meldt onze Engelse redacteur Adam Cooper. Er is sprake van een management buyout, waarbij naast Brawn ook Nick Fry en nog drie anderen – waaronder naar verluidt financieel directeur Nigel Kerr – bij zijn betrokken.

Brawn en Fry zouden evenveel te zeggen krijgen over de gang van zaken, al is de naam van Fry niet verwerkt in de nieuwe teamnaam. Eerder gaf Fry al eens zijn functie van teambaas op om plaats te maken voor Brawn.

Het lijkt er zodoende op dat het bod van Brawn en Fry eindelijk door de hoge heren van Honda in Japan is geaccepteerd. Eerder lukte het niet om deals te sluiten met andere geïnteresseerde partijen. Desondanks is er op de fabriek in Brackley keihard gewerkt om een Mercedes-motor in de nieuwe bolide te monteren.

Dat lijkt te zijn gelukt, want de algemene verwachting is dat er nog deze week op een circuit in Engeland een shakedown van de RA109 plaatsvindt. Het team kan zich dan half maart in Barcelona bij de overige teams voegen voor de laatste groepstest voor de opening van het seizoen later die maand in Melbourne.

Wat betreft de financiering is er nog wel een rol voor Honda weggelegd. De fabrikant staat garant voor een deel van het budget. Dat klinkt vreemd, maar dit is goedkoper dan het afkopen van alle contracten in het geval het team opgedoekt had moeten worden. Daarnaast wordt tv-geld gebruikt om de renstal draaiende te houden. Het wordt niet uitgesloten dat Bernie Ecclestone een vooruitbetaling doet.

Desondanks zouden er zomaar tweehonderd banen verloren kunnen gaan en zoeken Brawn en Fry naar manieren om zo goedkoop mogelijk te werk te gaan. Eén van de potentiële kopers wierp het idee op om de motorhomes en trucks tijdens het seizoen in Europa te houden en niet na iedere race terug te brengen naar de fabriek in het Engelse Brackley. Brawn en Fry zouden daar wel wat in zien.

De komende dagen wordt meer nieuws verwacht over Honda – of Brawn Sport.

AC/KVN