Komende maandag 1 december zal duidelijk zijn wie in 2015 bij Toro Rosso de teamgenoot van Max Verstappen wordt. Dat heeft Red Bull-kopstuk Helmut Marko verklaard.

In gesprek met de Zwitserse krant Blick heeft Marko zich laten ontvallen dat ‘de nieuwe Toro Rosso-coureur komende maandag in het Formule 1-programma op Servus TV te zien is’, daarbij verwijzend naar het sportprogramma ‘Hangar 7’ op de Oostenrijkse zender die eigendom is van Red Bull.

Dat een coureur zo wordt aangekondigd door Red Bull, of in dit geval Toro Rosso, is niet ongewoon, want Marko zelf heeft als hoofd van Red Bulls talentenprogramma al eerder in Hangar 7 aankondigingen gedaan wat betreft de coureurskeuzes.

De verwachting voor komende maandag is dat de Spanjaard Carlos Sainz jr. bij Hangar 7 zal opdraven om over zijn promotie te vertellen. Volgens de laatste berichten heeft de kampioen uit de Formule Renault 3.5 de voorkeur gekregen boven GP3-kampioen Alex Lynn, tevens een Red Bull-talent.

Sainz jr. stond na winnen van de Renault World Series al op pole voor het zitje waar Jean-Eric Vergne inmiddels definitief afstand van heeft gedaan, maar Lynn was ook lang een serieuze kanshebber. Na zijn test voor Red Bull van afgelopen dinsdag lijkt Sainz echter zeker van het Toro Rosso-stoeltje.