Giedo van der Garde heeft duidelijk de stijgende lijn te pakken. De 21-jarige was op de Nürburgring goed op dreef maar werd tot twee keer toe door zijn teamgenoten dwars gezeten.
 


Tijdens de eerste race op zaterdag eindigde de Formule 3-coureur als derde. Een prima resultaat voor de als vijfde gestarte Van de Garde, al had er meer ingezeten. De coureur uit Veenendaal was tijdens de kwalificatie op weg naar pole maar werd geblokt door zijn ASM-teamgenoot Sebastian Vettel. De Duitser, die uiteindelijk ook de race won, verklaarde Van der Garde niet gezien te hebben.

Tijdens de race op zondag was het Paul di Resta die het feestje voor Van der Garde verstoorde. De Nederlander was inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats, maar werd doodleuk door teammaat Di Resta aangetikt. Terwijl Van der Garde van de baan spinde, kon Di Resta zijn weg vervolgen. Di Resta kwam als eerste over de streep, maar kreeg voor het akkefietje met Van der Garde uiteindelijk een tijdstraf van dertig seconden aan z’n broek. Di Resta zakte daardoor terug naar de dertiende plaats. Van der Garde eindigde als elfde.