Daniel Ricciardo begint morgen slechts als tiende aan de Grand Prix van Spanje. De Australiër heeft daarmee zijn slechtste kwalificatie achter de rug sinds hij voor Red Bull rijdt en is teleurgesteld.

“Volgens mij was dit mijn slechtste kwalificatie sinds ik voor Red Bull rij”, verzucht Ricciardo, die sinds 2014 voor het team van de energiedrankfabrikant uitkomt en slechts twee keer eerder van verder terug aan een race moest beginnen. In Bahrein ging hij vorig jaar namelijk als dertiende van start, terwijl hij in Abu Dhabi als twintigste moest starten. Beide keren kwam dat echter door gridstraffen en had hij zich daarvoor wel goed gekwalificeerd.

Waarom dat nu niet lukte, vindt de coureur uit Perth lastig vast te stellen. “Ik had het idee dat ik tijdens mijn laatste ronde mijn sterkste eerste en tweede sector van het weekend reed, maar in de derde sector ging het mis. Ik verloor daar een halve seconde, of misschien zelfs wel meer. Dat was zeer frustrerend, vooral omdat ik niet echt een verklaring heb voor waarom dat gebeurde.”

“Ik had van tevoren gehoopt minstens zevende of achtste te worden, dus het mag duidelijk zijn dat ik teleurgesteld ben”, vervolgt Ricciardo, die weet dat Red Bull topsnelheid mist en het daardoor voor de race van een goede start en strategie moet hebben om er iets moois van te maken.

Kvyat
Teamgenoot Danill Kvyat wist de achtste startplek te claimen waar Ricciardo zijn vizier min of meer op had gericht. “Ik kan hier echter niet tevreden mee zijn”, vertelt de jonge Rus. “Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar weet niet zeker of we wel het maximale uit de updates hebben gehaald die we hebben meegebracht.”

“Wat los daarvan wel fijn is, is dat de vrije trainingen en kwalificatie voor mij zonder problemen zijn verlopen. De punten worden zondag echter pas verdeeld. We zijn er dus nog niet, maar vanaf deze startplek moet het mogelijk zijn er een aantal mee te pakken”, aldus Kvyat.