Het gaat nog niet echt lekker met Sauber. Terwijl Esteban Gutiérrez zich als 15e kwalificeerde, bleef Adrian Sutil steken op de 18e plek.

Sutil heeft dit jaar nog weinig geluk gehad. De zwaarste coureur van het veld is met zijn gewicht al flink in het nadeel, vandaag had hij de pech dat hij zijn laatste snelle ronde moest afbreken als gevolg van verkeer.

“Ik had me mogelijk nog voor Q2 kunnen kwalificeren, maar dat heeft niet zo mogen zijn. Helaas zijn we nog steeds veel te langzaam op de rechte stukken en persoonlijk heb ik veel last van het overgewicht van de auto. Ik had slechts één snelle ronde, omdat ik tijdens mijn tweede run op verkeer stuitte. Dat was voor mij de reden om die ronde af te breken”, aldus Sutil.

De Duitser spreekt de hoop uit in de race beter voor de dag te komen. “Dan moeten we het beter doen. Hoewel ik denk dat het moeilijk zal worden om punten te scoren. We werken hard aan de auto en ik denk dat wanneer we naar Europa gaan wel een stap vooruit kunnen maken. Ik kijk daar erg naar uit en stop daar al mijn energie in.”

Waar Sutil duidelijk baalt, is zijn Mexicaanse teamgenoot tevreden. “Ik ben tevreden met mijn kwalificatieresultaat. Ik heb een paar snelle ronden neergezet en heb samen met het team de juiste balans gevonden en daar ben ik ze dankbaar voor.” Toch plaats Gutiérrez nog een kanttekening. “We zijn er nog niet: we missen nog steeds veel snelheid.”