Bij Sauber is men niet tevreden met de Spaanse kwalificatie. Felipe Nasr strandde in Q2 als langzaamste, terwijl Marcus Ericsson de tweede sessie niet eens haalde.

Bij de Zwitserse renstal wisten ze op voorhand dat de kwalificatie geen makkelijke missie ging worden, maar dat neemt niet weg dat men hevig teleurgesteld is met het resultaat. Felipe Nasr deed het met de vijftiende klassering nog het beste, maar goed is het allerminst.

“Na de derde vrije training hebben we nog wat aanpassingen gedaan aan de auto en die voelde goed aan”, vertelt Nasr. “Helaas ging ik iets te agressief mijn laatste run in, waardoor ik mezelf trakteerde op een flinke dosis overstuur. De achterbanden werden te heet doordat ik de limiet opzocht. We zullen morgen alsnog knokken voor punten, maar makkelijk wordt het zeker niet.”

Marcus Ericsson
Marcus Ericsson geeft aan dat ze als duo verder naar achteren staan dan ze hadden gehoopt: “Mijn eerste run was nog wel in orde, en hoewel we de auto nog iets scherper wisten af te stellen voor de tweede run, bleek het niet voldoende om door te dringen tot Q2.”

“Het is nu aan ons om te kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het is een teleurstellend resultaat, maar morgen moeten we alsnog ons best doen om te kijken wat we er nog van kunnen maken.”