Beide Williams-coureurs blikken met extreem gemengde gevoelens terug op de Grand Prix van Engeland. Ze zijn opgetogen over hun sterke racestart, maar het maakt de teleurstelling dat er uiteindelijk geen podiumplaats inzat des te groter.

Felipe Massa was bij de start verschrikkelijk goed weg en schoof op van de derde naar de eerste plaats. Die wist hij tot aan de eerste serie pitstops met succes te verdedigen. Massa pitte echter een ronde later dan Hamilton en in die ene ronde wist de Mercedes-coureur het verschil te maken.

Daarna leek Massa het tempo opnieuw goed te kunnen volgen, maar de regen werkte in de slotfase niet bepaald in zijn voordeel. Het stelde Nico Rosberg in staat hem te passeren, waarna Sebastian Vettel in de Ferrari de timing van zijn bandenwissel perfect op orde had en daarmee Massa naar de vierde plaats terugverwees.

“Het was eigenlijk een fantastische race”, reageert Massa na afloop ervan. “Daarom is het des te frustrerender dat we het podium zijn misgelopen. Ik had een geweldige start en we waren voortdurend in gevecht met de Mercedessen. Ik denk zelfs dat ik de race had kunnen winnen als het droog was gebleven. Die gedachte is een mooie opsteker.”

“Het is jammer dat we zoveel posities verloren op een natte baan. Dat legt wel heel duidelijk de zwaktes van onze auto bloot. Bovendien timeden we de wissel naar intermediates een ronde te laat en daar verloren we uiteindelijk een podiumplaats door.”

Bottas
Valtteri Bottas keek het merendeel van de race tegen de achterkant van zijn teamgenoot aan. Uiteindelijk zakte ook hij, in het spoor van Massa, terug naar de vijfde plaats. “Aan de ene kant was dit een hele frustrerende race, maar aan de andere kant kijk ik er ook met veel voldoening op terug. Ik had samen met Felipe een geweldige start en we deden niet onder voor de Mercedessen. Toen de regen kwam, had ik het helaas erg moeilijk op de intermediates.”

Bottas onderstreept nog maar eens dat hij van het team groen licht kreeg om met Massa te racen om de eerste plaats: “Ik mocht het proberen, maar het was geen eenvoudige opgave om aan hem voorbij te gaan. Ik wilde bovendien geen fouten maken en onnodige risico’s nemen. Nu moeten we met zijn allen om de tafel gaan zitten om te kijken wat we van dit racescenario kunnen leren.”