Bij Red Bull kijkt men tevreden terug op de vrijdag. Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat stonden er met de vijfde en zesde tijd prima bij.

Bestgeklasseerde van de twee is aan het eind van de dag de Rus Daniil Kvyat. Met zijn 1.35.009 blijft hij binnen een seconde van de toptijden van de dag en dat stemt hem tevreden: “De auto voelde vandaag heel goed, maar omdat het nog maar vrijdag is, is het wat vroeg om nu al voorspellingen te doen over de rest van het weekend.”

“We hebben echter wat updates meegebracht naar Silverstone en die lijken ons min of meer te geven waar we op dit moment naar op zoek zijn. Morgen weten we echter meer over de daadwerkelijke krachtsverhoudingen. Wij zullen vanavond hard werken om nog sneller te worden, maar dat zal voor alle teams gelden.”

Ricciardo
Daniel Ricciardo hoefde aan het eind van de trainingen geen moeite te doen zijn immer brede lach te verbergen, aangezien ook hij opgetogen is over de prestaties van de auto tot nu toe: “Ik denk dat het er op het moment goed uitziet en onze posities onderstrepen dat. Ik denk bovendien dat we nog wel wat meer uit de auto kunnen halen, en dus nog wat meer van onze rondetijden af kunnen snoepen, mits we de juiste stappen zetten richting de dag van morgen.”