Het liep met Daniel Ricciardo’s op de finishlijn geplofte motor bijna anders, maar in Bahrein waren beide Red Bulls weer in de punten te vinden. De Australiër en zijn stalgenoot Daniil Kvyat blikken dan ook tevreden terug op het weekend.

Ricciardo stond zevende op de grid en schoof nog voor de start een plekje op, omdat voor hem Felipe Massa niet wegkwam aan het begin van de opwarmronde. De Australiër hoefde daarna weinig moeite te doen om zijn zesde plaats te behouden. “Ik denk dat het zo goed ging als het maar kon”, reageert Ricciardo. “Mijn zesde plaats is een goede prestatie.”

Het is alleen zonde voor Ricciardo dat aan het einde van de race zijn Renault de geest gaf, zodat hij in Spanje al aan zijn vierde krachtbron toe is. “Ik weet niet wat daar nou precies gebeurde, maar het team gaat er naar kijken”, zegt Ricciardo over het technisch euvel. Uiteindelijk voert het optimisme bij hem de boventoon: “Het chassis doet het stukken beter. Laten we kijken of we in Europa nog verder naar voren kunnen komen.”

Kvyat

Daniil Kvyats uitgangspositie was vanaf de zeventiende startplaats niet bepaald ideaal te noemen. Toch wist de Russische coureur met een negende plaats nog twee punten uit het vuur te slepen. Kvyat vertelt dat hij van de race genoten heeft. “Ik kreeg er een glimlach van op mijn gezicht. We hebben ons met deze puntenfinish goed herpakt.”

“We hebben een hoop data verzameld waar we weer mee vooruit kunnen”, vervolgt Kvyat. Ook hij kijkt met vertrouwen vooruit naar de rest van het seizoen: “We werken als team hard om ons te verbeteren. Ik voel gewoon dat er betere tijden aan zitten te komen.”