De Williams is niet gebouwd voor het korte, bochtige werk. Daarom zijn beide coureurs tevreden met het kwalificatieresultaat. Valtteri Bottas pakt de zesde startplaats, Felipe Massa de achtste.

Op vrijdag kostte het het Williams-duo moeite om door te dringen tot de top tien, maar Massa verzekerde het publiek dat er meer inzat dan ze hadden laten zien. Daar heeft de Braziliaan een dag later gelijk in gekregen. Desondanks is hij slechts gematigd tevreden.

“Ik ben wel redelijk tevreden, maar ik had graag nog wat verder naar voren wil staan. Het lukte me echter niet een foutloos rondje te rijden. Morgen zullen we voornamelijk de bandenslijtage nauwlettend in het oog houden en hopen dat de auto zich beter leent voor de race dan voor de kwalificatie. Bovendien kunnen de verwachte frissere omstandigheden ons in de kaart spelen.”

Valtteri Bottas trainde zich naar de zesde startplaats, twee plaatsen vóór zijn teamgenoot. Hoewel ze naar eigen zeggen net een paar tienden langzamer waren dan ze hadden gehoopt, geeft Bottas te kennen tevreden te zijn.

“Iederen zat zoals verwacht heel dichtbij elkaar. Voor mijn gevoel heb ik alles uit de auto gehaald, dus ik kan niet anders dan tevreden zijn met mijn optreden. Morgen worden pas de punten verdeeld, dus we mogen na de kwalificatie nog niet op onze lauweren rusten. We zullen blijven knokken tot het vallen van de vlag.”