Tot nu gaat het BMW Sauber voor de wind. Het Duits/Zwitserse team koos voor een radicaal ontwerp van de F1.08 en dat heeft zijn vruchten afgeworpen, zegt BMW Motorsport-baas Mario Theissen. Het radicale ontwerp van de F1.08 leverde nogal wat betrouwbaarheidproblemen op tijdens de wintertests, maar de goede resultaten in de eerste twee Grand Prix’ hebben dat helemaal goed gemaakt.

Nick Heidfeld werd tweede in Australië, Robert Kubica deed hetzelfde in Maleisië. Het doel van het team om dit jaar een zege te behalen lijkt dan ook een reëele ambitie.

Volgens Theissen koos BMW Sauber voor een riskante en aggresieve benadering van dit seizoen, maar het lijkt te werken. ,,Ons doel is om het gat naar de leiders te dichten en onze eerste race te winnen”, zegt Theissen.

,,Dat is een ambitieus doel, maar we houden eraan vast. In de eerste twee races hebben we die strijd geopend. We waren in beide races steeds sneller dan één van de topteams. Maar we moeten ook weer geen overhaaste conclusies trekken.”

Theissen blijft dus bescheiden. ,,We zitten nog steeds niet op één lijn met Ferrari en McLaren-Mercedes. Maar de onlangs behaalde resultaten waren zeker een opsteker. De duidelijke boodschap naar onze werknemers is: ‘we kunnen het’.”

Er komen nog wat nieuwe dingen aan, die bij de Europese seizoensopener in Barcelona geïntroduceerd zullen worden. Theissen: ,,We zijn nog lang niet door ons potentieel heen.”

,,Voor ons is één ding duidelijk geworden: risico nemen heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Nu is het aan ons om systematisch door te gaan met waar we aan begonnen zijn.”

LP