In Australië stond Nick Heidfeld op het podium maar eigenlijk beleeft hij tot nu toe een redelijk teleurstellend seizoen. Vooral in de kwalificatie vallen zijn prestaties tegen, teammaat Robert Kubica is hem telkens te snel af. Mario Theissen verwacht verbetering.Het steekt Heidfeld dat Kubica hem deze winter voorbij is gestoken. Het is aan de Duitser om terug te slaan en daar werkt hij hard aan, maar de afgelopen races wilde het nog niet echt lukken. In de kwalificatie bijvoorbeeld is hij nog niet één keer de snellere van de twee geweest.

,,Ik denk wel dat ik nog steeds goed presteer, maar Robert doet het momenteel fantastisch”, zegt Heidfeld in gesprek met onze Engelse medewerker Adam Cooper. ,,Ik denk dat hij beter met de auto kan omgaan dan vorig jaar. Het ziet ernaar uit dat het voor mij een wat zwaarder seizoen wordt.”

In een poging dat te voorkomen krijgt Heidfeld steun van het team. ,,Het grote verschil is dat Nick vorig seizoen in vergelijking met zijn teamgenoot sterker was in de kwalificatie. We zoeken uit waarom dat niet meer het geval is en hopelijk komt hij terug op zijn niveau”, reageert Theissen, die te doen heeft met Heidfeld.

Volgens de Duitse teambaas heeft de situatie veel weg van de positie waarin Kubica vorig jaar verkeerde. Toen was het Heidfeld die de kar trok terwijl de Pool achterbleef. Theissen: ,,Voor hem was het ook zwaar. Het gaat niet alleen om de auto, ook niet om zijn benadering. Het gaat om het totale plaatje. Ik vertrouw erop dat we er samen uitkomen.”

Voorlopig hoeft Heidfeld niet te vrezen voor zijn stoeltje, zoals links en rechts wordt gesuggereerd. De plannen voor volgend seizoen maakt BMW Sauber rond de zomer bekend, bevestigt Theissen ten overvloede. ,,Dat is wel de bedoeling, ja.”

KVN