Kostenbesparing is het toverwoord de laatste tijd. Je zou haast vergeten dat de fans volgend jaar ook gewoon weer spectaculaire races willen zien. Haast, want BMW Sauber-baas Mario Theissen zegt het belang van de fans zeker niet uit het oog te verliezen.De afgelopen weken kwamen de FIA en de FOTA tot een heel pakket aan bezuinigingsmaatregelen voor de komende seizoenen. ,,Dat betekent dat we nu een gemeenschappelijke basis voor 2009 hebben neergezet, en voor de volgende jaren, zodat we de Formule 1 kunnen herstructureren”, zegt Mario Theissen op de site van BMW Sauber.

Volgens Theissen kan de Formule 1 zich door de maatregelen aanpassen aan de economische situatie. ,,Maar”, zegt hij, ,,we zullen het belang van de fans niet over het hoofd zien.”

,,Er zijn vele suggesties gedaan om de Formule 1-races aantrekkelijker te maken. Die voorstellen moeten verder bekeken worden, maar met de instelling die we de afgelopen maanden hebben laten zien, zullen we eensgezind over de verdere details kunnen beslissen.”

De voorstellen waar Theissen het over heeft, zijn bijvoorbeeld het invoeren van medailles in plaats van punten en een andere kwalificatieopzet.

JK