BMW Sauber was de verrassing van het afgelopen seizoen en als het even kan wil het team ook de verrassing van 2008 worden. Teambaas Mario Theissen beseft dat dit maar op één manier kan: door een race te winnen.Omdat BMW Sauber op een comfortabele derde (later zelfs tweede) plaats in het constructeurs-WK stond, heeft het team haar aandacht al vroeg verlegd naar de F1.08. Het ontwerpproces is in mei in gang gezet, vanaf half september is het vizier vol gericht op volgend jaar.

Het team heeft dit gedaan omdat het volop mogelijkheden voor verbetering ziet. ,,Op ieder vlak is verbetering mogelijk, maar in ons geval gaat het toch vooral om de aerodynamica”, zegt Theissen in een vragenvuur van BMW Sauber.

,,Het is niet zo dat we aan een specifiek zwak aspect moeten werken, maar we moeten zorgen dat we ons op alle vlakken drie tot vijf procent verbeteren. Dan kunnen we de strijd aangaan met de topteams. Zie het als een kwestie van finetunen.”

Theissen is vol vertrouwen en er wordt heel wat verwacht van het team volgend seizoen. ,,Geen probleem”, zegt de Duitser. Hij vindt het niet meer dan normaal. ,,Verwachtingen worden afgemeten aan je succes. Dat brengt druk van buitenaf met zich mee, maar zelf willen we ook beter.”

,,We hebben in redelijk korte tijd aansluiting gevonden met de topdrie, nu moeten we ons nieuwe doelen stellen. Zoals het behalen van onze eerste overwinning. Dat gebeurt niet automatisch, maar gezien de progressie die we hebben geboekt, zijn we wel op de juiste weg.”

Van het team is bekend dat het gebruik maakt van een supercomputer, [xlink formule1.nl/index.php?pid=10&sei=32&nid=5161}Albert 2{xlink]. ,,Wij zien meer heil in Computational Fluid Dynamics en zijn daar vooruitstrevend in. Met Albert 2 hebben we het middel in huis dat ons daartoe in staat stelt”, vertelde Theissen vorig jaar december tijdens de ingebruikname.

Inmiddels gaat het gerucht dat de computerkracht van Albert 2 alweer is verdubbeld tot ‘Albert 3’. Een woordvoerder van BMW Sauber wilde dit tegen FORMULE 1 RaceReport niet bevestigen, maar ontkende het ook niet.

KVN