Olivier Tielemans rijdt ook in 2008 in het WTCC. De Nederlandse coureur komt dit seizoen uit voor team Wiechers Sport, dat met een BMW meestrijdt in de Independents Trophy.Op Kasteel Heemstede in Houten maakte de 23-jarige Tielemans zijn plannen voor het komende raceseizoen bekend. ,,Ik verheug me enorm op het komende jaar, want 2007 was voor mij vooral een leerjaar”, aldus Tielemans. ,,Ik ben dan ook heel blij dat ik de ervaring die ik vorig jaar heb opgedaan in de praktijk kan gaan brengen. Het team van Dieter Wiechers is zeer gerespecteerd en niet voor niets al twee keer kampioen bij de privéteams geworden.”

Vorig seizoen maakte Tielemans zijn debuut in het wereldkampioenschap voor toerwagens. Hij reed voor N Technology, dat als semi-fabrieksteams met een Alfa Romeo aan de start kwam. Tielemans’ teamgenoot James Thompson was tot de laatste race van het kampioenschap in de strijd om de titel, maar greep daar uiteindelijk net naast. Zelf haalde Tielemans nog geen WK-punten. Daar hoopt hij in 2008 verandering in te brengen.

,,Vorig jaar heb ik voor de eerste race van het jaar geen meter getest. Bovendien kwam ik uit de DTM en dat zijn eigenlijk formulewagens met een dak erop. In het WTCC rijden echte toerwagens, en dat is voor een onervaren coureur heel andere koek. Van James Thompson heb ik heel veel geleerd en omdat we dit jaar wel veel gaan testen weet ik zeker dat er resultaten zullen komen.”

De BMW waarmee Tielemans in actie komt verschil behoorlijk van de Alfa waarmee hij vorig jaar reed. ,,De Alfa had voorwielaandrijving, deze BMW heeft achterwielaandrijving. Dat komt veel dichter bij de DTM en formulewagens waarin ik voor mijn WTCC-debuut reed.”

De eerste race van het WTCC is op 2 maart in het Braziliaanse Curitiba.

MB