#Titelkandidaten op hun hoede voor Lotus

31-07-2012 | Door: Jan van der Burgt
Achter Fernando Alonso is het dringen geblazen voor de tweede plek in het klassement. Ook Kimi Räikkönen mengt zich in die strijd en dat maakt hem een gevaarlijke kandidaat voor het kampioenschap.

Dat stellen tenminste de teams van Ferrari, Red Bull en McLaren. Lotus rijdt met regelmaat naar het podium en afgelopen weekend viel er zelfs voor de tweede keer dit seizoen een dubbele podiumplaats te vieren. Het ontgaat de verschillende teambazen niet en deze erkennen dan ook de dreiging die van het Lotus-team uitgaat.

"Het verbaast me niet hoe goed Kimi Räikkönen is. Ik heb hem altijd al een zeer goede coureur gevonden en bovendien is hij een voormalig wereldkampioen. Dat wordt je niet zomaar", stelt Ferrari-teambaas Stefano Domenicali. "Daar komt bij dat de Lotus een buitengewoon goede auto is. Al vanaf het begin van het seizoen zit Lotus er goed bij, al denk ik dat ze nog niet in staat zijn geweest er het maximale uit te halen. Met de manier waarop ze met hun banden omgaan, kunnen ze in de tweede helft van het seizoen nog sterker voor de dag komen."

De woorden van Domenicali krijgen bijval van zijn collega-teambaas Christian Horner van Red Bull: "De Lotus is het hele seizoen al een sterke auto. Daar komt bij dat ze twee ijzersterke coureurs in dienst hebben, dus ja, Kimi Räikkönen is met het oog op de titelrace zeker iemand om rekening mee te houden. Hij staat immers maar één punt achter Lewis Hamilton en met nog negen races te gaan zou het dom zijn om dat niet te doen."

Sam Michael, sportief directeur bij McLaren brengt in het geheel enige nuance aan. "Natuurlijk zijn ze erg snel. Maar het heeft weinig zin je daar druk om te maken. Het enige wat je kan doen is zorgen dat je eigen auto sneller is dan die van Lotus", aldus Michael.


Tags: lotus
Er zijn weer twee topevenementen te boeken bij Ticket+Travel! Bestel nu snel om de Formule 1-testdagen in Barcelona of de 24 Uur van Le Mans bij te wonen. Lees meer...
REACTIES