Volgens berichten in de Belgische media is de toekomst van de Grand Prix van België voorlopig veilig, aangezien de organisatie van de race op Spa een principeakkoord heeft bereikt met Bernie Ecclestone.

Volgens onder meet Het Laatste Nieuws en L’Echo ligt er een principeakkoord klaar dat garandeert dat er ten minste tot en met 2015 op het circuit van Spa-Francorchamps Grands Prix gehouden gaan worden.

De Belgische pers baseert zich hierbij op uitspraken van Jean-Claude Marcourt – de Waalse minister van Economie – en circuitbaas Etienne Davignon, die tevens hebben aangegeven dat er geen sprake is van het invoeren van een roulatiesysteem met de eventueel terugkerende Grand Prix van Frankrijk.

Verdere details aangaande bijvoorbeeld de financiële afspraken hebben – en mogen – Marcourt en Davignon niet prijsgeven, al wordt er door L’Echo wel gesteld dat de nieuwe deal betere financiële voorwaarden moet garanderen voor het circuit. Het huidige contract van Spa met de Formule 1 loopt na dit jaar af.