Afgelopen weekend streek het WTCC-circus neer in Marokko, voor de derde ronde van het wereldkampioenschap. Op het stratencircuit van Marrakech, moest Tom Coronel genoegen nemen met een achtste en een vierde plek.

 

Met name in de eerste race had er meer ingezeten voor de Nederlander, ware het niet dat Coronel in de eerste ronde werd geraakt door Chevrolet-coureur Alex MacDowall. Coronel kwam daardoor met zijn BMW 320 TC achterstevoren te staan, om vervolgens als twaalfde weer aan te sluiten.

 

Dat Coronel uiteindelijk als achtste over de meet kwam, was vooral te danken aan een sterke en gecontroleerde race van de Nederlander. “Ik was na de touché met MacDowall snel weer weg. Toen heb ik nog een korstondig gevecht gehad met O’Young en Michelisz. Het was een beetje een saaie race”, vertelde Coronel na afloop.

 

De tweede race vertrok Coronel vanaf diezelfde achtste plaats. De achterwielaangedreven BMW staat echter bekend om zijn goede start en zo vond Coronel zich in de eerste bocht terug op de derde plaats. Maar zoals zo vaak kon Coronel geen weerstand bieden aan de oprukkende Chevrolets achter hem. Deze finishten als eerste, tweede en derde. Hij moest dan ook genoegen nemen met de vierde plaats.

 

“Ik ben weer best of the rest geworden. We hebben het maximale eruit weten te halen. Het team is blij en ik ben blij”, aldus Coronel, die ook de vierde plaats in het kampioenschap in handen heeft.