Toro Rosso heeft geen punten overgehouden aan de Grand Prix van Duitsland. Jean-Eric Vergne eindigde als dertiende, terwijl Daniil Kvyat zijn brandende auto moest ontvluchten.

De oorzaak van de brand bij Kvyat is nog niet bekend, maar volgens teambaas Franz Tost was op dat moment zijn race al verkeken na een aanvaring met Sergio Pérez. “De schade aan de rechterkant van zijn auto had nadelige gevolgen voor de balans, waardoor hij het tempo niet kon vasthouden.”

Kvyat noemt het zelf erg spijtig. “Zeker omdat het gisteren zo goed ging”, aldus de Rus die als achtste van start ging. “De laatste stint ging het wel weer lekker, totdat ik opeens vermogen verloor en vlammen in mijn achteruitkijkspiegels zag.”

“Het werd erg warm in de auto, dus zette ik hem snel aan de kant en sprong ik eruit. Geen leuke situatie, maar ik maak me vooral zorgen om de auto. Hopelijk kan alles weer worden opgelapt voor de race in Hongarije volgende week.”

Voor Vergne ging de kans op punten in rook op toen hij een vijfsecondenstraf kreeg omdat hij volgens de stewards voordeel haalde uit het buiten de lijntjes rijden. “Daarna kwam ik op de superzachte banden in verkeer terecht. Het duurde dus niet lang voordat ik nog een pitstop moest maken om de race uit te kunnen rijden.”

Na afloop van de race kreeg Vergne nog eens vijf seconden aan zijn broek omdat hij zich nogmaals schuldig zou hebben gemaakt aan hetzelfde vergrijp. Omdat hij met 6,3 seconden voorsprong op Esteban Gutiérrez over de streep kwam, heeft dat verder geen gevolgen. Wel kan hij een strafpunt op zijn licentie bijschrijven.