#Toro Rosso kan gewoon niet beter

22-07-2012 | Door: Jan van der Burgt
Het is niet voor niks dat het Toro Rosso-team voor aanvang van het Duitse raceweekend op regen hoopte. In droge omstandigheden kwam het Italiaanse team er wederom niet aan te pas.

Toegegeven, een lekke band voor Jean-Eric Vergne in de openingsfase van de race helpt dan niet echt mee. Toch ziet de Fransman enkele lichtpuntjes. Zo wist hij zich na een slechte start op te werken van de twintigste naar de dertiende plaats in de eerste ronde. Dat is één plek hoger dan zijn uiteindelijke veertiende plaats.

"De auto voelde een stuk beter dan de afgelopen races, dus we zijn zeker een goede weg ingeslagen. De periode naar de volgende Grand Prix in Hongarije is erg kort, maar ik heb goede hoop dat we ons opnieuw kunnen verbeteren. Ik heb het in vorige raceklassen altijd goed gedaan op de Hungaroring, dus ik kijk uit naar de volgende race."

Teamgenoot Daniel Ricciardo eindigde een plekje hoger op de dertiende plaats. Geholpen door een natte kwalificatie, startte de Australiër tussen auto's die hij tijdens de race al gauw moest laten gaan.

"Gaandeweg heb ik het team om meer downforce gevraagd, waardoor mijn tweede en derde stints beduidend beter werden. Ik had geen last meer van onderstuur. Ik heb toen nog even gedacht Paul di Resta bij te kunnen halen, maar met nog acht ronden te gaan waren de achterbanden te ver heen. We hebben het geprobeerd vandaag, maar helaas hebben we nog niet overal de antwoorden op."

Teambaas Franz Tost vat het resultaat treffend samen: "Ik denk dat een dertiende en veertiende plaats het maximaal haalbare is. In de fabriek werken we echter hard door aan nieuwe onderdelen, die het team verder naar voren moeten helpen."


Er moeten nog vijf races komend seizoen worden verreden, maar veel fans hebben hun blik al op 2016 gericht. Bij Ticket+Travel is de verkoop van kaarten en arrangementen reeds gestart. Lees meer...
REACTIES