Toro Rosso-coureur Daniel Ricciardo heeft veel vertrouwen overgehouden aan de vrije trainingen op het natte Silverstone, ook al stond hij aan het eind van de tweede training onderaan.

Ricciardo sloot de middagsessie zonder tijd en als 22e af, maar put vertrouwen uit de ochtendtraining, waarin hij op iets meer dan twee tienden van Romain Grosjean als tweede eindigde.

“In de ochtend reden wel uitsluitend op de echte regenbanden en dat ging goed”, spreekt de Australiër. “Ik heb daardoor veel vertrouwen opgedaan met betrekking tot het rijden in regenachtige omstandigheden, en voel me dan ook goed met oog op de dag van morgen.”

“Wat verder prettig is, is dat dit soort weer ervoor zorgt dat de verschillen tussen de teams en auto’s afnemen en je als coureur veel meer invloed hebt op waar je staat, dus ik zou het verwelkomen als het de komende dagen ook van dit regenachtige weer is”, besluit de duidelijk zelfverzekerde Toro Rosso-rijder, die tijdens VT2 alleen enkele installatierondjes reed.

Teamgenoot Jean-Éric Vergne – vandaag terug te vinden op de plaatsen tien en veertien – hecht geen waarde aan zijn rondetijden en posities, al spreekt ook hij de wens uit dat het blijft regenen: “Het slechte weer zorgt ervoor dat het veld veel dichter bij elkaar zit, dus ik verwacht daardoor meer competitief te zijn dan in de afgelopen races”, zo durft ook hij zich dankzij het weer zelfverzekerd op te stellen.