Toro Rosso-teambaas Franz Tost is zwaar onder de indruk van wat zijn pupil Max Verstappen tijdens zijn eerste optreden in Monaco heeft laten zien. “Hij reed uitzonderlijk goed.”

De pas zeventienjarige Verstappen reed tijdens de training van donderdagochtend de tweede tijd, op slechts anderhalve tiende achterstand van snelste man Lewis Hamilton. En dat terwijl Verstappen voor donderdagochtend nog nooit eerder op het lastige stratencircuit van Monte Carlo had gereden.

In gesprek met Motorsport.com noemt Tost Verstappen een ‘zeer, zeer getalenteerde coureur’ en zegt hij onder de indruk te zijn van ‘hoe hij in VT1 zo’n enorm goede tijd reed’. “Max verbeterde zijn rondetijd met elke run die hij deed en maakte geen enkele fout.”

“Zijn wagenbeheersing en feedback waren ook zeer goed. Het was heel, heel uitzonderlijk”, prijst Tost zijn beschermeling, waarbij de Oostenrijker nog maar eens duidelijk maakt dat hij ‘heel blij’ is dat Verstappen deel uitmaakt van het Toro Rosso-team.

Horner
Verstappens sterke optreden is duidelijk niet onopgemerkt gegaan binnen de Red Bull-familie, want Christian Horner – de teambaas van het grote Red Bull Racing – is ook vol lof: “Ik vind dat Max het super heeft gedaan.”

“Voor iemand die zo jong is dat hij nog geen eens een auto mag huren, was hetgeen dat hij liet zien echt heel indrukwekkend”, meent Horner, die ook Verstappens teamgenoot Carlos Sainz nog prijst: “Alle twee de Toro Rosso jongens doen het dit jaar geweldig.”