Fuji is de thuisbasis van het team van Toyota en om die reden had het team daar graag willen schitteren tijdens de race. Jarno Trulli werd vijfde terwijl Timo Glock uitviel. Dat was niet waar men op gehoopt had.Trulli leidde de race nog wel tijdens de pitstop-series, maar de snelheid die in de TF108 zat was niet voldoende om iedereen voor te blijven. Ook de vierde plaats kon de Italiaan niet behouden, die werd veroverd door een sterk aandringende Nelson Piquet in zijn Renault.

En een vijfde plaats was niet helemaal het gewenste resultaat, zo verklaarde Trulli na afloop. ,,We moeten blij zijn met dit resultaat, maar eerlijk gezegd had ik wat meer willen geven aan het team en aan de Japanse fans die ons aanmoedigden.”

,,Ik had echt gehoopt het podium te kunnen halen, maar meer dan een vijfde plaats zat er vandaag niet in. Ik heb alles gegeven van start tot finish, maar dit was het hoogst haalbare”, aldus Trulli. Volgens Trulli zat het venijn in de lage temperaturen. Die zou de auto wat in onbalans gebracht hebben. ,,We waren het hele weekend competitief, maar de lage temperatuur heeft ons zeker niet geholpen.”

Teamgenoot Timo Glock wist de finish niet te halen. Zijn stoeltje was losgeraakt nadat hij in bocht 6 over de kerbstones was gereden. ,,Het voelde alsof ik over wat onderdelen reed na Coulthards ongeluk”, legt Glock uit.

,,Daarna voelde de auto gek en ik verloor de controle toen ik over de kers reed. Ik ging door het gras en de auto werd gelanceerd. Toen ik weer landde voelde het alsof er iets gebroken was.” Het betekende einde race voor Glock.

LP