Als er al eens wat nieuws naar buiten komt over KERS is dat lang niet altijd positief. Opnieuw is het raak: Toyota heeft bevestigd dat het in 2009 zonder KERS aan het seizoen verwacht te beginnen.Ook al werd er op een besloten bijeenkomst van de FOTA – een vereniging die de belangen van de teams behartigt – besloten KERS niet uit tot te stellen tot 2010, toch praatte McLaren-teambaas Ron Dennis zijn mond voorbij.

Hij liet weten dat er sowieso ‘één team’ van plan is om het seizoen volgend jaar maart in Melbourne zonder KERS te starten. Met frisse tegenzin heeft Toyota’s president John Howett bevestigd dat het om Toyota gaat.

,,Ik ben er niet blij mee dat dit is gelekt”, zegt Howett kort na de Braziliaanse Grand Prix in een reactie. ,,We hadden juist afgesproken dat alles dat op de vergadering zou worden ingebracht, binnenskamers zou blijven.”

,,Maar inderdaad, het is zeer onwaarschijnlijk dat Toyota als het nieuwe seizoen begint over een veilige en betrouwbare variant van KERS beschikt dat ook nog eens prestatiebevorderend werkt”, vervolgt Howett. ,,Ik zeg niet dat het ons ook op de lange termijn niet lukt, maar er zijn nog voldoende problemen op te lossen voor we zover zijn.”

Toyota kan voor deze optie kiezen omdat gebruik van KERS in 2009 niet verplicht is.

KVN