Toyota is niet van plan zijn startbewijs voor volgend seizoen aan een ander te verkopen of zich te bemoeien met welk team de vrijgekomen plaats mag innemen. Wel biedt de renstal zijn auto-ontwerp, pitmateriaal en coureur Kobayashi aan.Toyota kondigde vorige maand aan uit de Formule 1 te stappen, maar het team had al een startbewijs voor volgend seizoen ontvangen.

De Japanners trekken hun handen daar echter volledig vanaf. Het team zal het startbewijs niet doorverkopen of zich bemoeien met de selectieprocedure van een nieuw team, zegt een bron binnen het team tegen Autosport.

Doorverkopen zou een optie zijn om te voorkomen dat de FIA het team een straf oplegt, omdat het zich niet aan zijn contract gehouden heeft. Die straf is nu dus nog steeds mogelijk, maar volgens de bron wordt er met Bernie Ecclestone aan een oplossing gewerkt.

Ondertussen heeft Toyota de nodige ‘onderdelen’ van zijn team in de etalage gezet. Het zou gaan om het design van de auto van 2010, pitmateriaal, motoren en containers.

Coureur Kamui Kobayashi is ook onderdeel van het pakket. Kobayashi reed de laatste twee races van dit seizoen en maakte daarin indruk.

JK